SARCOPHEN %1.25+0.25 jel

Endikasyon Bilgisi :

Deksketoprofen( % 1,25 a/a)  ve Tiyokolşikosid (%0,25 a/a) etken maddelerini içinde bulunduran SARCOPHEN Jel, sarı renkli, homojen jeldir. Steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar (non-steroid anti-inflamatuvar ilaçlar-NSAİİ) grubundan olan etken madde Deksketoprofen, iltihap giderici, ateş düşürücü ve ağrı kesici bir maddedir. Diğer etken madde ise kas gevşetici özelliği sayesinde ağrı ile birlikte seyreden kas gerginliklerini gideren Tiyokolşikosid‘dir.
30 g’lık tüpler halinde kullanıma sunulan SARCOPHEN Jel, ağrı kesici, kas gevşetici ve iltihap giderici bir jel olup, aşağıda sıralanan hastalıklarda bölgesel olarak etkisini göstermektedir.

  1. Romatizmal hastalıklar, periartrit (Eklem çevresindeki dokuların iltihaplanması), romatoid artrit (eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve şekil bozukluğuna yol açan yangılı, kronik iltihaplı eklem hastalığı), tendinit (kasları kemiğe bağlayan tendonda iltihaplanma) tenosinovit (tendonun ve onu saran kılıfın iltihaplanması), bursit-bursitise ( kemik veya eklemi saran yumuşak dokunun üzerinde oluşan içi sıvı dolu keseciklerin iltihabına) ve osteoartrite (kireçlenmeye) bağlı ağrılar,
  2. Kaza veya spor yaralanmalarının sebep olduğu kas ve eklemlerde burkulma, incinme ve ezilmelere bağlı şişlik, gerginlik, ağrı ve iltihabi durumlar
  3. Sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), boyun ağrısı gibi kas gerginliğiyle eşliğinde görülen akut veya kronik kas iskelet sistemi hastalıkları.

 

SARCOPHEN Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddeleri olan Deksketoprofen veya tiyokolşikoside ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerine karşı bir alerjiniz var ise; SARCOPHEN  Jeli kullanmanız önerilmez.
  2. SARCOPHEN  Jeli, diğer kas gevşeticiler ile birlikte kullanılmamalıdır.  Halihazırda kullanmakta olduğunuz kas gevşetici ilacınız var ise bunu hekiminize söyleyiniz.
  3. SARCOPHEN  kullanırken ve bu ilaçla tedavi bitiminden 15 gün geçinceye kadar  güneş ışığı ve yapay UV ışıklarından uzak durunuz.  Bu ilaç cildinizi güneşe karşı daha duyarlı hale getirebilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giymelisiniz.
  4. Tedaviniz süresince SARCOPHEN  ile birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmaktan kaçınınız.
  5. SARCOPHEN ile tedavi sürerken  jelin sürüldüğü yerde tahriş, yanma, iltihap, egzama ve kaşıntı oluşursa, jelin kullanımını  hemen durdurup, hekiminizle irtibata geçiniz.
  6. Kabartılı, isilikli, egzama veya enfeksiyonlu, açık yaralı, hasarlı veya yanık ciltlere SARCOPHEN kesinlikle sürülmemelidir. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini beklemelisiniz.
  7. SARCOPHEN Jel, anal veya genital bölge, mukoza ve göze değdirilmemelidir.
  8. Kasların görevin yerine getirememesi durumu ya da Aspirine (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihap giderici ilaçlara karşı bir hassasiyet vardı ise, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı veya kanamayla ilgili bir rahatsızlık ya da astım gibi tıkayıcı bir solunum yolu hastalığı var ise ya da daha önceleri Aspirin (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihabı giderici bir ilaç kullanırken astım nöbeti, akut alerjik rinit (alerjiye bağlı burun içerisinde kısa süreli iltihaplanma), burunda polip (alerjiye bağlı burun içerisinde oluşan kitleler), ürtiker (kurdeşen), ilaca karşı alerji ( yüz, gözler, dudaklar veya dilde şişme veya soluk alamama) veya göğüste hırıltı oluşması, hamile olmak veya çocuk emzirmek gibi durumların varlığında SARCOPHEN Jel kullanılmamalıdır.
  9. SARCOPHEN ile tedavi edilen cilt bölgesini hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak uygulamalar yapmayınız.
  10. SARCOPHEN Jel 16 yaşından küçüklerde kullanılmaz.
  11. Ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalar; SARCOPHEN Jeli kullanmadan önce hekime sorunuz.
  12. Hamilelikte ve emziren annelerde SARCOPHEN Jel kullanılmamalıdır.

 

SARCOPHEN Jel’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz başka türlü önermediği sürece SARCOPHEN, ağrılı bölgeye yeterli miktarda sıkılıp, hafif  hareketlerle masaj yaparak günde 2 veya 3 kere sürülmek suretiyle uygulanmaktadır. Jeli sürdükten sonra ellerinizi muhakkak yıkayınız.
  2. Hekiminiz  SARCOPHEN ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.

 

SARCOPHEN Jelin Yan Etkileri :

  1. SARCOPHEN kullanımına bağlı olarak yaygın (sık) görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
  2. Fotosensitivite (ışığa duyarlılık) reaksiyonları (ciltte sıvı dolu kabarcıklar, kızarıklık), alerjik deri reaksiyonu, deri döküntüleri, dermatit (ciltte kızarıklık, şiddetli kaşıntı, şişlik, sulanma, kabuklanma, kepeklenme), SARCOPHEN Jelin oldukça seyrek rastlanan yan etkileridir. Bu yan etkilerden herhangi birini kendinizde gözlemlerseniz,  SARCOPHEN kullanmayı durdurup, hiç vakit kaybetmeden hekiminize veya bir sağlık kuruluşuna gidiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen trometamol, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: SARCOPHEN %1.25+0.25 jel

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir