RİPESİL 3 mg Film Kaplı Tablet

RIPESIL3 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, RIPESIL ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, RIPESIL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; dozu; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi RİPESİL 3 mg Film Tablet hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

RİPESİL 3 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek.

RİPESİL 3 mg Film Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi

daha sonra girilecek.

Endikasyon bilgisi: Risperidon adlı etken maddeyi içinde bulunduran RİPESİL 3 mg, şizofreni, bipolar mani, davranış bozuklukları ve Otizmde kullanılan atipik antipsikotik ilaçlardandır.

RİPESİL hamilelikte C kategorisindedir, emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.

RİPESİL kontrendikeleri: Risperidon’a aşırı hassasiyet durumu, uzamış QT sendromu ve Torsades de Pointes hastaları.

Etkileşimi: Rifampisin, fenobarbital  fenitoin, Karbamazepin,  verapamil, fluoksetin, paroksetin, paliperidon, ketokonazol, Itrakonazol, fluvoksamin, sertralin, kinidin, ranitidin, simetidin, Psikostimulanlar  antihistaminikler, alkollü içecekler ve levodopa,

RIPESIL3 mg yan etki: Baş ağrısı, sinirlilik, uyku bozukluğu, sersemlik, parkinsonizm, uykululuk hali, depresyon, kaygı hali, kilo artışı, titreme. istem dışı kas kasılmaları, karın ağrısı, ağız kuruluğu, deride döküntü ve kızarıklık.

RIPESIL 3 mg Film Tablet sırasıyla; Sinir sistemi, Psikoleptikler (psikolojik ilaçlar), Antipsikotikler ve Risperidon şeklinde sınıflandırılmış olup, N05AX08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz RIPESIL3 mg, ALİ RAİF İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

RİPESİL 3 mg da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz RİPESİL’i  nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RİPESİL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
RİPESİL’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca RİPESİL’i  bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir