LUBTANE LUBRIKANT Tek Dozluk Göz Damlası

Endikasyon Bilgisi :

LUBTANE LUBRIKANT Tek Dozluk Göz Damlası‘nın etken maddesi Polietilen glikol, Propilen Glikol‘dür. Göz kuruluğu varlığında korneanın, gözün iç kısmının devamlı ıslak kalmasını sağlayıcı etki gösteren yapay bir gözyaşı ilacıdır. LUBTANE LUBRIKANT, gözyaşı bezleri tarafından yeterli miktarda gözyaşı salgılanamaması; tek veya her iki gözün olağan dışı bir şekilde dışarıya doğru büyümesi (Ekzoftalmi) ya da göz kapağı bozukluklarında görülen alt veya üst göz kapağının açık  kalması sonucu korneayı tam olarak örtememesi (lagoftalmi) ve trahom enfeksiyonu, göz kırpma refleksinde azalma gibi kurumaya sebep olan göz hastalıklarında; gözlerde acıma, kaşınma, yorgunluk, batma, kumluluk hissini içeren semptomların giderilmesine yardımcı olur.

 

LUBTANE LUBRIKANT Tek Dozluk Göz Damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

  1. Hamilelerde  ve emziren annelerde ancak tıbbi zorunluluk hallerinde hekim tavsiyesi ve kontolünde  kullanılabilmesi öngörülür.
  2. İlacın etken maddesine karşı duyarlılığınız varsa bu kullanmayınız.
  3. Bu ilacı düzenli olarak aksatmadan uyguladığınız halde, birkaç gün içerisinde yakınmalarınızda  bir düzelme olmazsa, acilen hekiminize müracaat etmelisiniz.
  4. Tedavi sürerken görmenizde bozulma, gözünüzde normalin üzerinde sulanma, kızarma veya devamlı süren rahatsızlık hissi ortaya çıkarsa,  ilacın kullanımını durdurup, hekiminize haber veriniz.
  5. İlacı uyguladıktan hemen sonra geçici puslu görme yan etki olarak görülebilir. Görüşünüz netleşmeden araba ya da alet kullanmak gibi dikkat gerektiren işler yapmayınız.
  6. Gözünüzde lens varken damlayı gözünüze uygulamayınız. İlacı damlatmadan önce lensler çıkarılmalı, hekimin tavsiye ettiği miktardaki damlayı damlattıktan sonra lensinizi takmak için en az 15-20 dk lık bir beklemenin ardından lenslerinizi kullanabilirsiniz.
  7. Damlalığın uç kısmını eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözde enfeksiyona sebep olabilir.

 

LUBTANE LUBRIKANT Tek Dozluk Göz Damlası’nın Kullanım Şekli :

  1. Başınızı arkaya doğru hafifçe eğiniz, alt göz kapağını aşağıya doğru parmağınızla çekip, yukarıya bakınız. Damlayı gözünüze uygulayınız ve gözünüzü kapayınız. Damlayı uygularken parmağınızı gözünüzün iç kenarına hafifçe bastırınız. Yaklaşık bir dakika böyle beklemelisiniz. Eğer aynı göze birden fazla damla damlatacaksanız, bu işlemi beş dakika ara ile tekrarlayınız.
  2. LUBTANE LUBRIKANT ilacı hekiminiz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız faydalı olur.  Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine tamamıyla uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığınız üzerinde zararlı etkiler oluşturur. Hekim tarafından belirlenen doz miktarını ve süreyi dikkate almalısınız.

 

LUBTANE LUBRIKANT Tek Dozluk Göz Damlası Yan Etkileri :

  1. Geçici puslu görme yan etki olarak görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Polietilen glikol, Propilen Glikol
İlaç Marka İsmi: LUBTANE LUBRIKANT %0.4 + %0.3 tek dozluk LUBRIKANT göz damlası, çözelti

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir