INVEGA 3 mg uzatılmış salımlı tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: INVEGA 3 mg uzatılmış salımlı tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: Paliperidon adlı etken maddeyi içinde bulundurur. psikiyatrik bir rahatsızlık olan şizofreni ve şizoafektif bozuklukta, antipsikotik olarak.
  3. İNVEGA DOZAJI: günlük 3-12 mg’dır. Günde 1 defa günün ilk öğününden önce ya da sonra.
  4.  Kontrendikeleri: risperidon, paliperidon  alerjisi, ilacın diğer bileşenlerine alerji.
  5. Hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. Etkileşimi: amfetaminler, metilfenidat, alkol, antihistaminik ilaçlar, risperidon, metoklopramid, karbamazepin, fenotiyazinler, CYP2D6 inhibitörü paroksetin, divalproeks sodyum, tramadol, butirofenonlar, klozapin, fenotiyazinler, trisiklikler, meflokin, hipnotikler, opiatlar, QT aralığını uzatan tıbbi ürünler, meflokin, sotalol, amiodaron.
  7. İNVEGA yan etkisi: Halsizlik, kendini hasta hissetme, burun tıkanıklığı, öksürme, eklem-kas ağrıları, kurdeşen, karaciğer enzimlerinde yükselme, ağız kuruluğu, gastrointestinal rahatsızlıklar, görme zayıflığı, yüksek ya da düşük tansiyon, uyuklama, istem dışı kas kasılması, tikler, sersemleme, titreme, uyuyamama, yavaş hareket etme, kalp atışlarında ritim düzensizliği. adet düzensizliği.
  8. İNVEGA 3 mg uzatılmış salımlı tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. İNVEGA ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. İNVEGA 3 mg sırasıyla, Sinir Sistemi, Psikoleptikler, Antipsikotikler (psikolojik ilaçlar), Diğer antipsikotikler ve paliperidon  olarak sınıflandırılmış şekilde, N05AX13 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini Johnson Sıhhi Mal. Sanayi  yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  İNVEGA 3 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

İNVEGA 3 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
İNVEGA 3 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

İNVEGA 3 mg kısa ürün bilgisi
İNVEGA 3 mg kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: Johnson and Johnson Sıhhi Mal. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Adres: Ertürk Sok. Keçeli Plaza No:13 Kavacık/Beykoz/İstanbul-34810
Tel no: 0 216 538 20 00-Faks no: 0 216 538 23 69

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir