ILOPERA 20 mcg/ml İV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul

İloprost adlı etken maddeyi içinde bulunduran ILOPERA 20 mcg/ml İV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul sırasıyla; Kan ve Kan Yapıcı Organlar, Antitrombotikler, Platelet agregasyon inhibitörleri ve iloprost şeklinde sınıflandırılmış olup, B01AC11 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ILOPERA , GEN İLAÇ VE SAĞLIK ÜRÜNLERİ SANAYİ firmasının ürünüdür .

ILOPERA için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ILOPERA ne ilacıdır; ILOPERA’ya başlamadan önce uyulması gerekenler, ILOPERA dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ILOPERA Ampul kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ILOPERA 20 mcg/ml İV İnfüzyon İçin Ampul ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

ILOPERA 20 mcg-ml İV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ILOPERA 20 mcg-ml İV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ILOPERA 20 mcg-ml İV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul’ün kısa ürün bilgisi

ILOPERA 20 mcg-ml İV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Ampul'ün kısa ürün bilgisi

İloprost (ILOPERA 20 mcg/ml İV)  periferik arter oklüziv hastalığı, Buerger ve Raynaud rahatsızlıklarında; platelet agregasyon inhibitörü, antitrombotik

Doz: 0.5 – 2.0 ng /kg /dk (6 saat süresince)

Kontrendikeleri: Kalp yetmezliği, kararsız angina, ritim düzensizliği, miyokard enfarktüsü, kalp kapak ve kasında fonksiyon  bozukluğu, geçici iskemik atak, akciğer ödemi, aktif mide veya bağırsak ülseri , kafa içi kanama riski, İloprost alerjisi durumlarında.

Etkileşim: steroid olamayan antienflamatuvarlar, beta reseptör blokerleri, asetilsalisilik asit, nitro vazodilatörler,  kumarin antikoagülanları, heparin, fosfodiesteraz inhibitörleri, kalsiyum kanal blokerleri

ILOPERA hamilelikte X kategorisinde; gebeler ve emzirenler  kullanmamalıdırlar.

ILOPERA kullanırken, karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

Yan etki: aşırı terleme, çene kaslarında kasılma, periferal ödem, taşikardi, apati, yüzde kızarıklık, vücut ısısında artış, mide bulantısı, cilt döküntüsü, çarpıntı, diyare, sersemlik, kusma, halsizlik, kas ve eklem ağrıları

Hekiminiz ILOPERA’yı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. ILOPERA’yı size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir