HYSARTAR 50 mg/12,5 mg Film Kaplı Tablet

Losartan ve hidroklorotiyazid adlı etken maddeyi içinde bulunduran HYSARTAR 50/12,5 mg Film Tablet, sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Renin-Anjiyotensin Sistemine Etki Eden Ajanlar, Anjiyotensin II reseptör antagonistleri kombinasyonları,  Anjiyotensin II antagonistleri ve diüretikler, losartan + hidroklortiyazid şeklinde sınıflandırılmış olup, C09DA01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz HYSARTAR, GRANDİ İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

HYSARTAR için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, HYSARTAR ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, HYSARTAR dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; HYSARTAR kullanım şekli; HYSARTAR yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi HYSARTAR tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

HYSARTAR 50 mg/12,5 mg Film Kaplı Tablet’e ait Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

HYSARTAR 50 mg/12,5 mg Film Kaplı Tablet’in Kısa Ürün Bilgisi

daha sonra girilecek

İlacın etken maddesi Losartan ve hidroklorotiyazid (HYSARTAR 50/12,5 mg), yüksek tansiyon tedavisinde ve  sol ventrikül hipertrofisi  olan  yüksek tansiyon hastalarında felç (inme)  riskinin önlenmesinde; antihipertansif, idrar söktürücü ve Anjiyotensin II reseptör blokörü

HYSARTAR, hamilelikte 1. trimester C kategorisinde,  2 ve 3. trimester D kategorisindedir. Emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.

HYSARTAR Etkileşim: Trisiklik antidepresanlar, steroidler,  amifostin, antifungal ilaçlar, rifampisin, amilorid, baklofen, triamteren, spironolakton, lityum, narkotikler, antipsikotikler, barbitüratlar,

Kontrendikeleri: alerjik reaksiyonlar, ciddi böbrek veya karaciğer hastalığı, hamilelik 6. aydan sonra.

Yan etki: uykusuzluk, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, asteni, miyalji, hazımsızlık, nazal rahatsızlıklar, kas krampları, alerji hassasiyeti.

HYSARTAR da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. HYSARTAR’ ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir