HİDROFER 100 mg/2 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti (Ampul)

Demir III hidroksit adlı etken maddeyi içinde bulunduran HİDROFER İ.M. Ampul sırasıyla; Kan ve Kan Yapıcı Organlar, Kansızlık (Anemi) İlaçları, Demir Eksikliği İlaçları, Demir trivalant ve demir III hidroksit şeklinde sınıflandırılmış olup, B03AB05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz HİDROFER İ.M. Ampul, KOÇAK FARMA İLAÇ VE KİMYA SANAYİ firmasının ürünüdür .

HİDROFER için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, HİDROFER ne ilacıdır; HİDROFER ‘e başlamadan önce uyulması gerekenler, HİDROFER dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; HİDROFER kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi HİDROFER Ampul ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

HİDROFER 100 mg/2 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti (Ampul)’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

HİDROFER 100 mg-2 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti (Ampul)'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

HİDROFER 100 mg/2 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti (Ampul)’ün kısa ürün bilgisi

HİDROFER 100 mg-2 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti (Ampul)'ün kısa ürün bilgisi

Demir III hidroksit İM Ampul (100 mg): demir eksikliğinde; antianemik

Doz: yetişkinde 100-200 mg;  2-5 kg ağırlığındaki bebekte 25 mg (1/4 ampul), 5 ila 10 kg:  50 mg ( 1/2 ampul) olarak önerilir.

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti,  ciddi karaciğer ve ağır böbrek veya karaciğer yetmezlikleri, hemolitik anemi, Talasemi, kronik artrit, kan nakli, sideroakrestik ve kurşun anemisi, sebebi demir eksikliği olmayan anemi

Etkileşim: levotroksin, antihipertansifler

HİDROFER, hamilelikte C  kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekiminizle görüşmeden almayınız.

HİDROFER alırken şiddetli karın ağrısı , nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, boğazda ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

HİDROFER yan etki: uygulama bölgesinde yanma hissi, kızarıklık, kas ve eklemlerde ağrı, mide bulantısı, lenf bezi şişliği, abdominal ağrı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, düşük kan basıncı

HİDROFER de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz HİDROFER ‘i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. HİDROFER’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. HİDROFER Ampul tedavisi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir