FLEXTRA 400 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi

Feniramidol hidroklorür adlı etken maddeyi içinde bulunduran FLEXTRA 400 mg Film Kaplı Tablet, ağrı kesici ve kas gevşetici özelliğe sahip bir ilaçtır. FLEXTRA, kaslarda incinme- zedelenmeye, üşütmeye, romatizmaya, siyatiğe veya strese bağlı olarak ya da omur kemiklerinin arasındaki  disk rahatsızlıklarında, boynun ense kısmı, bel-sırt bölgesi, bacaklar gibi vücudun çeşitli  kısımlarında görülen yerleşik veya ani tutulmaların (spazmların) rahatlatılması için kullanılır. FLEXTRA, ayrıca su altı masajı veya fizik tedavi gibi diğer tedavileri desteklemek amacıyla da verilmektedir.

 

FLEXTRA 400 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Eğer daha önceleri ilacın içindeki etken maddeye alerji ya da bileşiminde bulunan diğer maddelere alerji öykünüz olduysa; FLEXTRA ile tedaviye başlamamanız gerekmektedir. Bu ilacı almaya başlamadan önce alerjik tepki gösterdiğiniz ilaçlar oldu ise bunları hekiminize eksiksiz olarak bildirmelisiniz.
  2. FLEXTRA, karaciğer yetmezliği olanlara verilmemelidir.
  3. FLEXTRA  kullanımından sonra baş dönmesi ve sersemlik görülebilir. Bundan dolayı ilacınızı aldıktan sonra yaklaşık 1 saat istirahat ediniz.
  4. FLEXTRA hamilelikte  C kategorisindedir. Hamilelik süresince hekim tarafından aksi söylenmedikçe FLEXTRA asla kullanılmamalıdır. Eğer bebek emziren biriyseniz FLEXTRA ‘yı hekiminize danışmadan kullanmayınız.
  5. FLEXTRA’nın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç, araba, alet veya  makine kullanmak gibi dikkat isteyen aktivitelerden uzak durunuz.
  6. Böbrek veya karaciğer hastalığına sahip olan kişiler, FLEXTRA’yı hekimle görüşmeden kullanmamalıdırlar.

 

FLEXTRA 400 mg Film Kaplı Tablet’in diğer ilaçlarla etkileşimi:

  1. Bu ilacı  tolbutamid içeren diyabet ilaçlarıyla beraber aldığınızda kan şekerinizde düşme olursa; FLEXTRA  kullanmayı bırakınız ve hekiminizle görüşünüz.
  2. FLEXTRA, Coumadin, Orfarin vb. (varfarin sodyum) pıhtılaşma önleyici ilaçlar ile beraber kullanılırsa kanama zamanının uzaması sebebiyle dikkatli olunmalıdır.
  3. FLEXTRA’yı Diapam, Diazem, Diazepam, Lizan, Nervium, Zepam vb. diazepam içeren ilaçlar ile veya Epanutin, Epdantoin, Epitoin, Hidantin, Phenhydan, Phenytoin vb.(fenitoin sodyum) antikonvülzan ilaçlar ile birlikte kullandığınızda koordine olmayan hareketler, göz titremesi, görme bozuklukları ortaya çıkarsa; FLEXTRA kullanmayı bırakınız ve hekiminizle irtibat kurunuz.
  4. Eğer FLEXTRA’yı oral yolla alınan diyabet ilaçları Dianorm, Diyaben, Gliben vb glibenklamid içeren ilaçlar; Glutril vb glibornurid içeren ilaçlar; Betanorm, Diamicron, Glumikron, Oramikron vb gliklazid içeren ilaçlar; Glucotrol XL, Minidiab vb  glipizid içeren ilaçlar ; Amaryl, Diameprid, Glimax vb  glimepirid içeren ilaçlar; Glifor, Glucophage, Gluformin, Glukofen vb metformin içeren ilaçlar; Glurenorm  vb glikidon içeren ilaçlarla birlikte aldığınızda karbonhidrat metabolizmanızda değişiklikler ortaya çıkabilir.
  5. Epilepsi tedavisinde kullanılan bazı ilaçlarla beraber alındığında FLEXTRA , bu ilaçların kan düzeylerinin artmasına bağlı olarak göz titremesi, hareket kontrolünde zorluğa bağlı yürüme bozukluğu ve mental değişikliklere sebep olabileceğinden bu tür ilaçların FLEXTRA ile birlikte kullanılmasından kaçınılmalıdır.

 

FLEXTRA 400 mg Film Kaplı Tablet’in kullanma şekli:

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. FLEXTRA, yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığın gidişatını farklı yönde etkiler ve sağlığınıza ciddi zararları olur.
  2. FLEXTRA’nın çocuklara verilmesi önerilmemektedir. Yetişkinler için günlük tavsiye edilen FLEXTRA dozu: Günde 3 kere 1 veya 2 tablet şeklindedir. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu suyla beraber içiniz. Midenizde oluşabilecek tahrişi önlemek açısından aç karnına almamaya özen gösteriniz.
  3. Tablet formdaki ilacınızı ezmeyiniz, çiğnemeyiniz, kırmayınız, bütün halde yutunuz
  4. FLEXTRA sadece size uygun görüldüğü için verilmiştir, başkasıyla asla paylaşmayınız.
  5. Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız. Bulantı, kusma, uyuşukluk FLEXTRA’nın doz aşımı belirtilerindendir.
  6. Eğer FLEXTRA’nın bir dozunu almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti gelmişse almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende kullanmaya devam ediniz.

 

İlacın olası yan etkileri:

  1. FLEXTRA ile şiddetli karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, boğaz ve dilde şişlik gibi  bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. FLEXTRA’nın seyrek yan etkileri: Uyuşukluk, sersemlik hali, dilde yanma duyusu, uyku düzensizliği, baş dönmesi, mide bulantısı, ciltte  isilik şeklinde döküntü, kaşınma

İlaç Etken Maddesi :Feniramidol
İlaç Marka İsmi: FLEXTRA 400 mg 24 Film Kaplı Tablet
FLEXTRA sırasıyla; Kas-İskelet Sistemi, Kas Gevşeticiler, Santral Etkili Kas gevşeticiler, Diğer Santral Etkili İlaçlar ve Feniramidol hcl  şeklinde sınıflandırılmış olup, M03BX30 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz FLEXTRA, ABDİ İBRAHİM İLAÇ SANAYİ  firmasının ürünüdür .

FLEXTRA 400 mg Film Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

FLEXTRA 400 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

daha sonra girilecek

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir