FERRUM HAUSMANN FORT Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Demir III Hidroksit Polimaltoz kompleksi+folik asit olan FERRUM HAUSMANN FORT, çeşitli nedenlere bağlı vücuttaki demir eksikliğinde ve bu eksikliğin sebep olduğu kansızlığın (anemi) tedavisi ve önlenmesinde; ayrıca emziren veya gebe kadınlarda demir ve folik asit gereksiniminin giderilmesi için uygulanmaktadır.

 

FERRUM HAUSMANN FORT Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Sizde ilacın etken maddesine veya diğer bileşenlerden birine geçmişte bir hassasiyet durumu geliştiyse; bu durumu FERRUM HAUSMANN Fort almadan önce mutlaka hekime bildirmelisiniz.
  2. Hamilelik döneminde  ve emzirme dönemlerinde doktorunuzla görüşmeden kullanmayınız. Bu dönemlerde FERRUM HAUSMANN Fort kesinlikle hekim takibinde kullanılmalıdır.
  3. Akdeniz anemisi başta olmak üzere diğer demir eksikliği dışında gelişen hemolitik kansızlıkta;  kurşun anemisi, sidero-akrestik anemide (demir kullanım bozukluklarında) ; demir yüklenmesi (hemokromatozis, kronik hemolizis) vakasında;  iltihaplı eklem  romatizması, HIV hastalığı veya ağır derecede böbrek yada karaciğer rahatsızlıklarında; FERRUM HAUSMANN Fort kullanmamalıdır.
  4. Alkol bağımlılığınız veya midenizde ülser var ise ya da bağırsaktan demir emilimini bozan bir rahatsızlığınız var ise; bu ilacı kullanırken dikkatli olunması gerektiğinden; tedaviye başlamadan önce hekiminizle bu konuları görüşünüz.
  5. FERRUM HAUSMANN Fort, kalsiyum ilaçlarıyla, sütlü mamüllerle ve Levotroksin etken maddeli ilaçlarla beraber kullanılmamalıdır. kalsiyum ilaçları ve sütlü mamüllerle FERRUM HAUSMANN Fort kullanımı arasında mutlaka 2 saatlik bir aralık, Levotroksin’le FERRUM HAUSMANN Fort alımı arasında 4 saatlik bir aralık olmalıdır.

 

FERRUM HAUSMANN FORT’un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacınızın her bir dozunu yemek esnasında ya da yemekten hemen sonra bir bardak suyla yutunuz.
  3. Bebekler ve çocuklarda kullanılmamalı, ilacın damla formu kullanılmalıdır.
  4. Erişkinlere tavsiye edilen günlük olağan doz: günde 2 tablet. Ancak hekim tarafından gerekli görüldüğü takdirde bu doz günde iki kere 2 tablete çıkarılabilir.
  5. FERRUM HAUSMANN Fort’u doktorun size söylediği süre boyunca kullanmanız çok önemlidir.  Hatta demir depolarının dolması için demir eksikliğine bağlı semptomların kaybolmasından sonraki 1 aylık süre boyunca kullanmaya devam etmeniz gereklidir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. FERRUM HAUSMANN Fort alımı sırasında karın ağrısı, nefes almada güçlük, şok, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorla veya bir sağlık kuruluşuyla acilen irtibat kurulmalıdır.
  2. FERRUM HAUSMANN Fort kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
  3. Yaygın olmayan yan etkiler: Doygunluk duyusu, dişlerde geçici renk değişikliği, epigastrik ağırlık hissi, bulantı, kabızlık yada ishal, kusma, abdominal ağrı, kurdeşen, ciltte döküntü, kızarma, kaşıntı, baş ağrısı
  4. Seyrek yan etki; İdrarda renk değişikliği

 

İlaç Etken Maddesi: Demir III Hidroksit Polimaltoz kompleksi, folik asit
İlaç Marka İsmi: FERRUM HAUSMANN FORT 100 mg/0.35 mg Film Tablet
FERRUM HAUSMANN FORT sırasıyla; Kan ve Kan Yapıcı Organlar, Kansızlık (Anemi) İlaçları, Demir, Demir – folik asit kombinasyonları ve demir III hidroksit + folik asit şeklinde sınıflandırılmış olup, B03AD04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz FERRUM HAUSMANN FORT, ABDİ İBRAHİM İLAÇ SANAYİ  firmasının ürünüdür .

FERRUM HAUSMANN FORT Film Tablet’e ait kullanım talimatı(ilaç prospektüsü)

FERRUM HAUSMANN FORT Film Tablet'e ait kullanım talimatı(ilaç prospektüsü)

FERRUM HAUSMANN FORT Film Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

FERRUM HAUSMANN FORT Film Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

FERRUM HAUSMANN FORT da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir