ENFEROX EASY 90 mg Film Kaplı Tablet

Deferasiroks adlı aktif  maddeyi içinde bulunduran ENFEROX EASY 90 mg Film Kaplı Tablet, sırasıyla; Çeşitli ilaçlar, Diğer Tüm Terapötikler, Demir Chelating Ajanlar ve Deferasiroks şeklinde sınıflandırılmış olup, V03AC03 ATC Koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden kısıtlanmış beyaz reçeteyle temin edebileceğiniz ENFEROX EASY 90 mg, İLKO İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

ENFEROX EASY 90 mg için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ENFEROX EASY ne ilacıdır; ENFEROX EASY ‘e başlamadan önce uyulması gerekenler, ENFEROX EASY dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ENFEROX EASY kullanım şekli; ENFEROX EASY yan etki, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler vb. ENFEROX EASY 90 mg ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

ENFEROX EASY 90 mg Film Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

Daha sonra girilecek

ENFEROX EASY 90 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgiendirmesi

Daha sonra girilecek

Endikasyon bilgisi: Deferasiroks adlı etken maddeyi içinde bulunduran ENFEROX EASY 90 mg, aşırı demir birikimi görülen hastalıklarda, fazla demirin giderilmesinin sağlanmasında; demir bağlayıcı (şelatör).

ENFEROX EASY doz: 10-40 mg/kg/gün; günde 1 kere, yemek yemeden yarım saat önce.

ENFEROX EASY, hamilelikte C kategorisindedir, emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.

Etkileşim: Midazolam, Repaglinid, ritonavir, rifampisin, fenitoin, karbamazepin, fenobarbital, ağızdan alının doğum kontrol ilaçları

ENFEROX EASY kontrendikeleri: alerjik reaksiyonlar, ilerlemiş kanser hastalığı, myelodisplastik sendrom ve böbrek hastalığı.

ENFEROX EASY yan etkisi: albüminüri, baş ağrısı, ciltte kaşıntı veya döküntüler, transaminazlarda yükseliş. böbrek tetkiklerinde bozukluk, gastrointestinal rahatsızlık
ENFEROX EASY de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz ENFEROX EASY’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ENFEROX EASY ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir. ENFEROX EASY’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca ENFEROX EASY’i bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir