DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet

DRAXOL Nedir ve Endikasyon Bilgisi :

Feniramidol hidroklorür (kas gevşetici, ağrı kesicidir) etken maddesini içinde bulunduran DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet, kaslarda incinme- zedelenmeye, üşütmeye, romatizmaya, siyatiğe veya strese bağlı olarak ya da omur kemiklerinin arasındaki  disk rahatsızlıklarına bağlı olarak boynun ense kısmı, bel-sırt bölgesi, bacaklar gibi vücudun çeşitli  kısımlarında görülen yerleşik veya ani tutulmaların (spazmların) rahatlatılması için kullanılır. DRAXOL ayrıca su altı masajı veya fizik tedavi gibi diğer tedavileri desteklemek amacıyla da kullanılmaktadır.

 

DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet nasıl kullanılır, kullanım Şekli

  1. DRAXOL tam anlamıyla hekiminin öngördüğü gibi kullanılmalıdır, bilhassa size uygun görülenden daha yüksek dozlarda ya da daha uzun sürelerde kullanmayınız. Reçetenizde size tarif edilen direktiflere lütfen uyunuz.
  2. Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Yetişkinler için günlük önerilen DRAXOL dozu: Günde 3 defa 1 veya 2 tablettir. İlacınızı yemeklerden sonra, 1 bardak suyla beraber bütün halde yutunuz.
  3. Tablet formdaki ilacınızı ezmeyiniz, çiğnemeyiniz, kırmayınız.
  4. DRAXOL tableti sadece size uygun görüldüğü için verilmiştir, başkasıyla asla paylaşmayınız.
  5. Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız. Bulantı, kusma, uyuşukluk DRAXOL‘ün doz aşımı belirtilerindendir.
  6. Eğer DRAXOL‘ün bir dozunu almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti gelmişse almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende kullanmaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç yutmayınız.

 

DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Eğer daha önceleri ilacın içindeki etken maddeye alerji ya da bileşiminde bulunan diğer maddelere alerji öykünüz olduysa; DRAXOL’le tedaviye başlamamanız gerekmektedir. Bu ilacı almaya başlamadan önce alerjik tepki gösterdiğiniz ilaçlar oldu ise bunları hekiminize eksiksiz olarak bildiriniz.
  2. İlacın kullanımından sonra baş dönmesi ve sersemlik oluşabilir. Bundan dolayı DRAXOL alımının ardından yaklaşık 1 saat istirahat ediniz.
  3. DRAXOL’ün gebelik ve/veya emzirme dönemlerinde kullanımına dair yeterli bilgi mevcut değildir. Hamilelik süresince hekim tarafından aksi söylenmedikçe DRAXOL asla kullanılmamalıdır. Eğer bebek emziren biriyseniz DRAXOL‘ü hekiminize danışmadan kullanmayınız.
  4. DRAXOL’ün kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç, araba, alet veya  makine kullanmak gibi dikkat isteyen işlerden sakınınız.
  5. Böbrek veya karaciğer hastalığına sahip olan kişiler, DRAXOL‘ü hekimle görüşmeden kullanmamalıdırlar.

 

DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet’in diğer ilaçlarla etkileşimi:

  1. Eğer bu ilacı Coumadin, Orfarin vb. (varfarin sodyum) pıhtılaşma önleyici ilaçlar ile beraber aldığınızda kanama meydana gelirse, DRAXOL‘ü kullanmayı bırakınız ve hekiminizle irtibata geçiniz.
  2. Eğer bu ilacı Diapam, Diazem, Diazepam, Lizan, Nervium, Zepam vb. diazepam içeren ilaçlar ile veya Epanutin, Epdantoin, Epitoin, Hidantin, Phenhydan, Phenytoin vb.(fenitoin sodyum) antikonvülzan ilaçlar ile beraber kullandığınızda koordine olmayan hareketler, göz titremesi, görme bozuklukları ortaya çıkarsa; DRAXOL‘ü kullanmayı bırakınız ve hekiminizle irtibat kurunuz.
  3. Eğer bu ilacı oral yolla alınan diyabet ilaçları Dianorm, Diyaben, Gliben vb glibenklamid içeren ilaçlar; Glutril vb glibornurid içeren ilaçlar; Betanorm, Diamicron, Glumikron, Oramikron vb gliklazid içeren ilaçlar; Glucotrol XL, Minidiab vb  glipizid içeren ilaçlar ; Amaryl, Diameprid, Glimax vb  glimepirid içeren ilaçlar; Glifor, Glucophage, Gluformin, Glukofen vb metformin içeren ilaçlar; Glurenorm  vb glikidon içeren ilaçlarla beraber aldığınızda karbonhidrat metabolizmanızda değişiklikler ortaya çıkarsa DRAXOL kullanmayı bırakınız ve hekiminizi arayınız.
  4. Eğer bu ilacı  tolbutamid içeren diyabet ilaçlarıyla beraber aldığınızda kan şekerinizde düşme ortaya çıkarsa; DRAXOL kullanmayı bırakınız ve hekiminizle görüşünüz.

Yukarıdaki söz konusu ilaçlarla DRAXOL‘ün bir arada kullanılması olası ilaç etkileşimleri açısından sakıncalı olabilir ya da yeterli verimlilik sağlanamayabilir. Bundan ötürü DRAXOL‘ü hekiminize danışmadan bu ilaçlarla beraber almaktan sakınınız. DRAXOL ile etkileşen diğer başka ajanlar da mevcut olabilir. Hekiminize tedavi gördüğünüz ilaçların eksiksiz listesini ve almakta olduğunuz diğer alternatif tıp metodları konusunda eksiksiz bilgi veriniz.

 

DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet’in yan etkileri

  1. DRAXOL’le tedaviniz sürerken ya da ilacı aldıktan hemen sonra ürtiker(kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde,  dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik gibi allerjik tepki belirtilerinden birine ya da birkaçına sahipseniz, ilacınızı kullanmayı kesiniz ve acil yardım desteği alınız.
  2. Kaşıntı, uyuşukluk, dilde yanma duyusu, bulantı, midede dolgunluk hissi DRAXOL‘ün yan etkisi olarak görülebilir. Ancak bunların varlığında hekimle görüşüp ilacınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet’in saklanması :

DRAXOL, 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında, nem ve ışıktan uzak bir yerde saklayınız.

 

İlaç Marka İsmi : DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet
İlaç Etken maddesi: Feniramidol hidroklorür
DRAXOL içindeki yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, kopovidon, polietilen glikol 8000, talk, magnezyum stearate, hipromelloz, polidekstroz, titanyum dioksit, kaprilik/ kaprik trigliserid, kinolin sarısı (E104), FD&C gün batımı sarısı (E110), FD&C indigo mavi (E132

 

Ruhsat sahibi:
Adı :Santa Farma İlaç San. A.Ş.
Adres :Okmeydanı, Boruçiçeği Sokak, No: 16 34382 Şişli-İSTANBUL
Tel: (+90 212) 220 64 00
Faks: (+90 212) 222 57 59

Üretici Firma : Santa Farma İlaç San. A.Ş.
GEBKİM 41455 Dilovası – KOCAELİ
Tel: (+90 262) 674 23 00
Fax: (+90 262) 674 23 21

DRAXOL, sırasıyla; Kas-İskelet Sistemi, Kas Gevşeticiler, Santral Etkili Kas gevşeticiler, Diğer Santral Etkili İlaçlar ve feniramidol hcl şeklinde sınıflandırılmış olup, M03BX30 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DRAXOL, SANTA FARMA İLAÇ SANAYİ ürünüdür.

DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı


DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı


DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi

DRAXOL 400 mg Film Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir