DEKSİT 12,5 mg/ml+2,5 mg/ml Topikal  Sprey

Endikasyon Bilgisi :

Deksketoprofen, Tiyokolşikosid etken maddelerini içinde barındıran DEKSİT 12,5 mg/ml+2,5 mg/ml Topikal  Sprey, sarımsı renkli 50 ml çözelti şeklinde bir spreydir. DEKSİT‘ in içindeki steroid olmayan iltihap giderici ilaçlardan (non-steroid anti-inflamatuvar ilaçlar-NSAİİ) biri olan etken madde Deksketoprofen, iltihap giderici, ateş düşürücü ve ağrı kesici bir madde, diğer etken madde ise kas gevşetici özelliği sayesinde ağrı ile birlikte seyreden kas gerginliklerini gideren Tiyokolşikosid‘dir.

DEKSİT Topikal Sprey, ağrı kesici, kas gevşetici ve iltihap giderici bir sprey olup, aşağıda sıralanan hastalıklarda bölgesel olarak etkisini göstermektedir.

  1. Sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), boyun ağrısı gibi kas gerginliğiyle eşliğinde görülen akut veya kronik kas iskelet sistemi hastalıkları.
  2. Periartrit (Eklem çevresindeki dokuların iltihaplanması), romatoid artrit (eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve şekil bozukluğuna yol açan yangılı, kronik iltihaplı eklem hastalığı), tendinit (kasları kemiğe bağlayan tendonda iltihaplanma) tenosinovit (tendonun ve onu saran kılıfın iltihaplanması), bursit-bursitise ( kemik veya eklemi saran yumuşak dokunun üzerinde oluşan içi sıvı dolu keseciklerin iltihabına) ve osteoartrite (kireçlenmeye) bağlı ağrılar,
  3. Kaza veya spor yaralanmalarının sebep olduğu kas ve eklemlerde burkulma, incinme ve ezilmelere bağlı şişlik, gerginlik, ağrı ve iltihabi durumlar.

 

DEKSİT 12,5 mg/ml+2,5 mg/ml Topikal Sprey Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddeleri olan Deksketoprofen veya tiyokolşikoside ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerine karşı bir alerjiniz var ise; DEKSİT Sprey‘i kullanmanız önerilmez.
  2. DEKSİT Sprey‘i, diğer kas gevşeticiler ile birlikte kullanılmamalıdır.  Halihazırda kullanmakta olduğunuz kas gevşetici ilacınız var ise bunu hekiminize söyleyiniz.
  3. DEKSİT Sprey’i kullanırken ve bu ilaçla tedavi bitiminden 15 gün geçinceye kadar  güneş ışığı ve yapay UV ışıklarından uzak durunuz.  Bu ilaç cildinizi güneşe karşı daha duyarlı hale getirebilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giymelisiniz.
  4. Tedaviniz süresince DEKSİT ile birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmaktan kaçınınız.
  5. DEKSİT Sprey ile tedavi sürerken  püskürtülen yerde tahriş, yanma, iltihap, egzama ve kaşıntı oluşursa, spreyin kullanımını  hemen durdurup, hekiminizle irtibata geçiniz.
  6. Kabartılı, isilikli, egzama veya enfeksiyonlu, açık yaralı, hasarlı veya yanık ciltlere DEKSİT kesinlikle püskürtülmemelidir. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini beklemelisiniz.
  7. DEKSİT Sprey, anal, genital bölge, mukoza ve göze değdirilmemelidir.
  8. Kasların görevin yerine getirememesi durumu ya da Aspirine (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihap giderici ilaçlara karşı bir hassasiyet vardı ise, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı veya kanamayla ilgili bir rahatsızlık ya da astım gibi tıkayıcı bir solunum yolu hastalığı var ise ya da daha önceleri Aspirin (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihabı giderici bir ilaç kullanırken astım nöbeti, akut alerjik rinit (alerjiye bağlı burun içerisinde kısa süreli iltihaplanma), burunda polip (alerjiye bağlı burun içerisinde oluşan kitleler), ürtiker (kurdeşen), ilaca karşı alerji ( yüz, gözler, dudaklar veya dilde şişme veya soluk alamama) veya göğüste hırıltı oluşması, hamile olmak veya çocuk emzirmek gibi durumların varlığında DEKSİT Sprey kullanılmamalıdır.
  9. Enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra ilacı uygulayınız.
  10. Tedavi edilen cilt bölgesini hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak uygulamalar yapmayınız.
  11. DEKSİT Sprey 18 yaşından küçüklerde kullanılmaz.
  12. Ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalar; DEKSİT Sprey‘i kullanmadan önce hekime sorunuz.
  13. Hamilelikte ve emziren annelerde DEKSİT Sprey kullanılması sakıncalıdır.

 

DEKSİT 12,5 mg/ml+2,5 mg/ml Topikal  Sprey’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz  DEKSİT Sprey‘ i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.
  2. Hekiminiz başka türlü önermediği sürece DEKSİT Sprey tedavi edilecek bölgeye bir veya iki kez püskürtülüp, hafif  hareketlerle masaj yaparak emilmesi sağlanır. Günde 2 veya 3 kere kullanılabilir. Uygulamadan sonra ellerinizi muhakkak yıkayınız.

 

DEKSİT 12,5 mg/ml+2,5 mg/ml Topikal  Sprey in Yan Etkileri :

  1. DEKSİT Sprey‘ in kullanımına bağlı olarak yaygın (sık) görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
  2. Fotosensitivite (ışığa duyarlılık) reaksiyonları (ciltte sıvı dolu kabarcıklar, kızarıklık), alerjik deri reaksiyonu, deri döküntüleri, dermatit (ciltte kızarıklık, şiddetli kaşıntı, şişlik, sulanma, kabuklanma, kepeklenme), DEKSİT Sprey‘ in oldukça seyrek rastlanan yan etkileridir. Bu yan etkilerden herhangi birini kendinizde gözlemlerseniz, DEKSİT Sprey‘ i kullanmayı durdurup, hiç vakit kaybetmeden hekiminize veya bir sağlık kuruluşuna gidiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: DEKSİT 12,5 mg/ml+2,5 mg/ml Topikal Sprey

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir