CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet

CORDARONE 200 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri aşağıdadır (Endikeleri, CORDARONE ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; dozu; istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CORDARONE Bölünebilir Tablet hakkında bilinmesi gereken hususları içerir.)

CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

İlaç Marka İsmi: CORDARONE 200 mg Bölünebilir Tablet

CORDARONE Bileşimi: Amiodaron adlı aktif maddeyi içinde bulundurur ; yardımcı maddeleri ise; Magnezyum
stearat, mısır nişastası, sığır kaynaklı laktoz monohidrat, polividon K90F ve susuz kolloidal silika bileşenlerinden oluşmaktadır.

Endikasyon Bilgisi: CORDARONE Bölünebilir Tablet, supraventriküler, ventriküler taşikardide ve ventriküler fibrilasyonda; antiaritmik olarak

CORDARONE başlangıç: günde 600-800 mg; idame 100 mg -400 mg

CORDARONE kontrendikeleri:  amiodaron alerjisi, iyot alerjisi, gebelik, kalbin yavaş atmasına bağlı bayılma, kalp ileti sisteminde bozukluk, tiroid hastalığı ve laktasyonda

CORDARONE Etkileşim: İbutilid, dofetilid, eritromisin, mizolastin, sparfloksasin, sultoprid, ko-trimoksazol, pentamidin, pimozid, haloperidol, amisülpirid, sertındol, klorpromazin, tiyoridazin, Kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, bepridil, moksifloksasin, trisiklik antidepresanlar, lityum, Florokinolonlar, halofantrin, meflokin, kinin, klorokin, terfenadin, mizolastin, astemizol, bazı beta blokerler, kabızlık ilaçları, sisaprid , vinkamin, genel anestizikler, antiepileptiler, diltiazem, kalp glikozidleri, idrar söktürücüler, fentanil, kolesterol ilaçları, siklosporin, greyfurt suyu.

CORDARONE, gebelikte D kategorisindedir ve anne sütüne geçmektedir.

CORDARONE yan etki: midede ağrı, bulantı, nefes alıp vermede güçlük, kuru öksürük, ateş, sarılık, yorgun hissetme.

CORDARONE tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CORDARONE ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

CORDARONE 200 mg, sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Kalp İlaçları, Antiaritmikler, Class I ve III, Antiaritmikler, Class III ve amiodaron hcl şeklinde sınıflandırılmış olup, C01BD01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CORDARONE 200 mg, SANOFİ SAĞLIK ÜRÜNLERİ firmasının ürünüdür.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir