CARDURA 4 mg Tablet

CARDURA 4 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, CARDURA 4 mg ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; CARDURA dozajı, yan etkisi, istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CARDURA 4 mg hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

CARDURA 4 mg, sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Antihipertansifler, Periferik Etkili Antiadrenerjikler, Alfa-adrenoreseptör Antagonistleri ve
Doksazosin mesilat şeklinde sınıflandırılmış olup, C02CA04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CARDURA 4 mg, PFİZER İLAÇLARI firmasının ürünüdür.

CARDURA 4 mg Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

CARDURA 4 mg Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

CARDURA 4 mg Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

CARDURA 4 mg Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

Endikasyon Bilgisi: Doksazosin adlı etken maddeyi içinde bulunduran CARDURA 4 mg Tablet, yüksek tansiyon ve iyi huylu prostat büyümesi ile ilgili bir ilaçtır. Kan damarlarının gevşeyip genişlemesini sağlayarak tansiyonu düşürür. CARDURA, aynı zamanda prostat ve idrar torbası kaslarını gevşeterek üriner akışı rahatlatır.

CARDURA Dozaj: günlük 1 mg -16 mg

Emzirme ve hamilelikte CARDURA hekime danışmadan kullanılması önerilmemektedir.

Kontrendikeleri: Doksazosin alerjisi, düşük tansiyon, mesanede taş,  idrar yollarında enfeksiyon veya tıkanıklık var ise; CARDURA kullanılmamalı.

Etkileşim : nefazodon, erektil disfonksiyon ilaçları (PDE-5 inhibitörleri), antibakteriyel ilaçlar,  prazosin veya terazosin gibi tansiyon düşürücü  ilaçlar, antifungaller

CARDURA yan etki: Güçsüzlük, ağızda kuruluk, influenza ve soğuk algınlığı belirtileri, göğüs ağrısı, idrar tutamama, periferik ödem, sistit, uykuya meyil, sindirim sisteminde rahatsızlık, kan basıncında düşme, baş dönmesi

CARDURA 4 mg da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Her ne sebeple olursa olsun CARDURA’yı tarif edildiği gibi kullanmıyorsanız bunu hekiminize söylemelisiniz. Zira hekiminiz bu ilacın üzerinizde etkisinin olmadığına kanaat getirir ve gereksiz yere tedaviyi değiştirebilir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. CARDURA size verilen dozlardan daha fazla kullanılmamalıdır. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir