CANDIMAX 150 mg 2 Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Flukonazol’dur. CANDIMAX 150 mg 2 Kapsül, mantar hücresinin çevresindeki zarın geçirgenliğini etkileyerek hücre içeriğinin hücre dışına sızmasına yol açan bir antibiyotiktir. Kadın dış üreme organları ve vajinal bölgede oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavisi ve nüksünün önlenmesi; ayak mantarı, kasık mantarı, gövde-kol ve bacakların yüzeysel mantar hastalığı  ve tırnaklardaki mantar hastalığı tedavisinde kullanılır.

CANDIMAX 150 mg 2 Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Kadın dış üreme organları ve vajinal bölgede oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavisi ve nüksünün önlenmesi; ayak mantarı, kasık mantarı, gövde-kol ve bacakların yüzeysel mantar hastalığı  ve tırnaklardaki mantar hastalığı tedavisinde kullanılır.
  3. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da herhangi bir kalp ritm bozukluğu, kişisel veya aile geçmişinde uzun QT sendromu durumlarından herhangi bir  ya da bir kaçı var ise  bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekmektedir. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyulabilir.
  4. Eğer mide rahatsızlığı için sisaprid alıyorsanız; alerji tedavisi için terfenadin veya astemizol alıyorsanız; kalp ritim bozukluğu için kinidin etken maddeli bir ilaç alıyorsanız veya şizofreni hastalığı için pimozid alıyorsanız; bu ilaçlardan herhangi biriyle  CANDIMAX Kapsül   kullanmayınız.
  5. Kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.
  6. Bu ilaç mantara karşı etkili olduğundan soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyonları tedavi etmeyecektir.
  7. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, makine veya araba kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  8. Hamileyseniz veya ilacın kullanımı sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuza durumu söylemelisiniz. Hamileyken bu ilacın kullanımı, doğmamış bebeğe zarar verebilir. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

CANDIMAX 150 mg 2 Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, hazımsızlık, ishal, baş ağrısı ve deride döküntü  yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Flukonazol

İlaç Marka İsmi: CANDIMAX 150 mg 2 Kapsül

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir