ANORO ELLIPTA 62.5/25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi umeklidinyum (62,5 mcg) ve vilanterol (25 mcg) ‘dir. ANORO ELLIPTA, KOAH (Kronik obstrüktif akciğer hastalığı) tedavisinde kullanılır. Akciğerlere hava giriş çıkışını kolaylaştırarak solunum yollarının açılmasını sağlar.  Bu durum, ciddi ve uzun dönemli bir akciğer hastalığı olan ve nefes almada zorluk ile seyreden KOAH belirtilerinin iyileşmesine yardımcı olacaktır. ANORO ELLIPTA düzenli olarak kullanıldığında, KOAH ile ilgili nefes alma zorluklarını en aza indirebilir.
ANORO ELLIPTA’yı KOAH’nın ani ataklarında kullanmayınız. Ani ataklar için salbutamol gibi hızlı etkili  inhaler ilacınızı her zaman yanınızda bulundurunuz.

ANORO ELLIPTA 62.5/25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlaçtaki etken maddeler, inhaler içerisinde ayrı blister şeritlerde toz halinde bulunmaktadır. Her bir şeritte 30 doz bulunur; dolayısıyla her bir inhaler 30 doz içermektedir. 3 x30 doz içeren çoklu ticari takdim şekli de piyasada mevcuttur.
  2. Ağızlıktan verilen her dozda umeklidinyum (62,5 mcg) ve vilanterol  (25 mcg) etken maddesi bulunur. Yardımcı maddeler ise; magnezyum stearat ve laktoz monohidrat (inek sütü kaynaklı) bileşenlerinden oluşmaktadır.
  3. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz var ise ya da yukarıdaki bileşenlere alerjikseniz; bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  4. ANORO ELLIPTA inhaler, astım hastalarında ve 18 yaşından küçüklerde kullanılmamalıdır.
  5. Eğer, kalp hastalığı veya  hipertansiyon var ise ya da diyabet, ağır karaciğer hastalığı, epilepsi, tiroid bezi sorunları, prostat büyümesi, mesanede tıkanma veya idrar yaparken zorlanma, dar açılı glokom durumlarından biri sizde mevcutsa; bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu hekiminize bildiriniz.
  6. İlacı düzenli bir şekilde kullanmanıza rağmen hırıltılı solunum, nefes alamama, öksürme gibi sıkıntılar azalmazsa yada daha kötü olursa hiç vakit kaybetmeden hekiminizle irtibat kurunuz.
  7. Kullanımı gözde rahatsızlık, ağrı, kızarıklık, geçici görme bulanıklığı veya halkalar, renkli şekiller görme gibi gözde basınç artışına sebep olabilir. Bu şikayetler olduğunda ELLIPTA kullanmayı kesiniz ve hekiminizi bilgilendiriniz ya da bir sağlık kuruluşundan destek alınız.
  8. Etkileşim: indakaterol veya tiotropium gibi uzun etkili solunum sisteminde tıkanma ilaçları, steroidler metilksantin gibi astım ilaçları, ketokonazol ritonavir, itrakonazol, idrar söktürücü ilaçlar, propranolol
  9. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan bu ilaç kullanılmamalıdır.

 

ANORO ELLIPTA 62.5/25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu’nun  Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. ANORO ELLIPTA, ağızdan solunarak uygulanır. Günde 1 kere 1 inhalasyon

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. ELLIPTA yan etki, ağız kuruluğu, öksürme, baş ağrısı, nazofarenjit, sinüzit, baş ağrısı, ağız içinde tahriş, idrar yapma sıklığında artış

 

İlaç Etken Maddesi: umeklidiniyum, vilanterol
İlaç Marka İsmi: ANORO ELLIPTA 62.5/25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu
ANORO ELLIPTA sırasıyla; Solunum Sistemi, Obstrüktif Solunum Sistemi Hastalıkları, Adrenerjikler, İnhalanlar ve umeklidiniyum + vilanterol şeklinde sınıflandırılmış olup, R03AL03 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ANORO ELLIPTA, GLAXOSMİTHKLİNE İLAÇLARI  SANAYİ firmasının ürünüdür.

ANORO ELLIPTA 62.5/25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu’na ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ANORO ELLIPTA 62.5-25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu'na ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ANORO ELLIPTA 62.5/25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu’nun kısa ürün bilgilendirmesi

ANORO ELLIPTA 62.5-25 mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu'nun kısa ürün bilgilendirmesi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir