AGRİLOR 90 mg Film Kaplı Tablet

Tikagrelor adlı aktif maddeyi içinde bulunduran AGRİLOR 90 mg Film Kaplı Tablet, sırasıyla; Kan ve kan yapıcı organlar, Antitrombotikler, Platelet agregasyon inhibitörleri ve tikagrelor şeklinde sınıflandırılmış olup, B01AC24 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz AGRİLOR 90 mg, ALİ RAİF İLAÇ  SANAYİ  firmasının ürünüdür.

AGRİLOR Bileşimi: etken madde 90 mg tikagrelor; yardımcı maddeler ise; Dibazik Kalsiyum Fosfat Dihidrat, Mannitol 25 C, Sodyum Nişasta Glikolat, Magnezyum Stearat, Titanyum Dioksit, Talk, Hidroksipropil Metil Selüloz, Kırmızı Demir Oksit ve Polietilen Glikol 400/ Makrogol 400 bileşenlerinden oluşmaktadır. Antitrombotik  ilaçlardan biri olan AGRİLOR, bir tarafı “90T” baskılı , sarı renkte yuvarlak şekilli film kaplı tabletlerdir.  4×14 (56 adet) tablet içeren takvimli blisterlerde sunulur.

AGRİLOR Endikasyon bilgisi: İlacın etken maddesi tikagrelor (AGRİLOR 90 mg), miyokard infarktüsü tedavisinde; antitrombotik

2×1

AGRİLOR, hamilelikte C kategorisindedir, emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

AGRİLOR Kontrendikeleri: atazanavir, ritonavir ,nefazodon ve klaritromisin gibi CYP3A4 inhibitörleri ile beraber kullanmak, intrakraniyal hemoraji, tikagrelor alerjisi, aktif kanama, karaciğer bozukluğu

AGRİLOR Yan etkileri; Test sonuçlarında kanda ürik asit seviyesinde yükselme, kan hastalığına bağlı kanama ve nefes darlığı, düşük tansiyon, görmede bulanıklık, baş dönmesi, sersemlik hali, senkop (bayılma), mide ülseri, hazımsızlık, mide bulantısı, baş dönmesi, ciltte morarıklık, döküntü, kaşıntı, eklemlerde şişme ve ağrı, ishal, kabızlık, diş eti kanaması, burun kanaması, solunum sisteminde veya idrar yollarında kanama.

AGRİLOR 90 mg tablet de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. AGRİLOR’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

AGRİLOR 90 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, AGRİLOR ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, AGRİLOR dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; AGRİLOR kullanım şekli; AGRİLOR yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi AGRİLOR 90 mg ile ilgili bilinmesi gereken hususları kapsar)

AGRİLOR 90 mg Film Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

AGRİLOR 90 mg Film Kaplı Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

AGRİLOR 90 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

AGRİLOR 90 mg Film Kaplı Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir